Bezoek Kaasboerderij Hoeve Waterrijk

Hoeve Waterrijk is al generaties lang een begrip in kaasmakend Nederland. De kaasmakerij won al meerdere gezaghebbende prijzen met hun kazen.

Boerin en kaasmaakster Marije van der Poel leidt u rond over de boerderij en in de kaasmakerij en vertelt u alles over de kunst van het maken van kaas (in het Nederlands en het Engels).

Het bezoek wordt afgesloten met een kaasproeverij en uw gasten krijgen een stuk Boeren Goudse Oplegkaas mee naar huis.

Molentocht op de Kaag

Rondom de Kaag staan er wel 16 windmolens waar langs gevaren kan worden. Dit zijn meer windmolens dan op de Zaanse Schans  en slechts 3 minder dan bij Kinderdijk echter: Hier kunt u in alle rust de molens vanaf het water bekijken zonder hordes toeristen. Er is nu een speciale tocht gemaakt waarmee u de meeste windmolens van dichtbij kan bekijken. Als dan niet in combinatie met een bezoek aan een windmolen of een heerlijke lunch, high tea, borrel of diner.

Bezoek de Lijkermolen

De Lijkermolen, ook bekend als de Lijker 1, is een unieke, authentieke molen uit 1780. Een bezoek aan dit monument is zeer de moeite waard!

De molen is gebouwd ten behoeve van de bemaling van de Drooggemaakte Veender en Lijkerpolder, die nog moest worden drooggemaakt. De twaalfkantige vorm is ontstaan uit de opvatting van de metselaars dat een ronde molen nooit zo dicht zou kunnen worden als een twaalfkantige. Deze molen en de Lijkermolen No 2 zijn de enige twaalfkantige molens in Nederland.

De Rijnlandse Molenstichting is in 1976 in bezit van de molen gekomen en heeft de molen in 1996 gerestaureerd. De molen draait regelmatig.