Ons schip is te koop: 1936 Feadship Super Holland Kruiser

Dit unieke schip is op bestelling gebouwd in 1936 bij Royal van Lent op de Kaag (thans Feadship Royal van Lent) voor de binnenwateren. Het schip is 85 jaar in bezit geweest van 3 generaties van dezelfde familie, is in uitmuntende conditie, de sfeer en uitstraling van 1936 is bewaard en  alle installaties  zijn nieuw.  Altijd op werf onderhouden en een volledige refit gekregen in 2006-2007 bij Kempers in Kudelstaart een gespecialiseerde restauratie werf met taxatie nieuwwaarde in 2007 van € 245.000  (facturen aanwezig en BTW betaald).

De romp is gezandstraald, deels nieuwe stukken staal ingelast, geplamuurd en geschilderd bij de refit. Al het mahoniehout verkeert in topconditie zowel binnen als buiten, volledig nieuw gestoffeerd. Nieuwe Volvo Penta D3 130 PK, (1.040 draaiuren) nieuwe diesel en watertanks, Electrische boegschroef uit 1999. Hydraulische stuurinrichting. Boiler, hete lucht verwarming, nieuwe keuken met 2 koelkasten, fornuis en veel opbergruimte, wijnkelder, hydrofoor, elektrische WC, buitendouche, 12V en 220V met omvormer. 7 Slaapplaatsen: 2 in achterkajuit, 1 in vooronder en 4 in kajuit. Zelflozende kuip met nieuwe massieve teak houten vloer. In de cockpit U vormige bank voor 8 personen met uitschuifbare tafel. nieuw bedieningspaneel met klokken en meters. Antieke lampen aan wanden en plafond, nacht verlichting, navigatie verlichting. Kruiphoogte 2.45 m waardoor het merendeel van de bruggen in Nederland gepasseerd kan worden zonder geopend te worden.

Vraagprijs € 160.000

Het schip is in winter 2020-2021 geschilderd (alles behoudens de romp) en klein onderhoud uitgevoerd. Deze boot verkeert in een top conditie en is een officieel ‘varend erfgoed’, en lid van boot eigenaren vereniging ‘De oude Glorie’ en van de Feadship Heritage Fleet’. (https://www.feadshipheritagefleet.nl/)

Ligplaats Sassenheim de Kaag is eventueel over te nemen bij aankoop van het schip.
(oprichters van Feadship: De Vries, van Lent, de Voogd, Nicolaas Witsen, de Vries Lentsch, Akerboom)

Brochure De Elft (€ 160.000,-)